Skraplotter

Sverigelotten

Sverigelotterna säljs av Folkspel, ett spelbolag där överskottet tillfaller Sveriges föreningsliv. Folkspel driver även Bingolotto och flera andra spel. För att vinna måste du få tre likadana summor eller tre stycken symboler med en krona på. En Sverigelott kostar 25 kronor och du kan vinna från 25 kronor till 3 miljoner kronor. Åtta kronor av de 25 kronor som lotten kostar går direkt till olika föreningar i Sverige. Var fjärde lott ger vinst. Tidigare gav en högvinst på lotten möjligheten att komma till TV och spela om en riktig storvinst. Idag är Sverigelotten ett moment i Bingolotto, där en person får ringa in och får chansen att vinna en högvinst genom att skrapa en Sverigelott.
 
Trisslotter
Trisslotten lanserades av Svenska Spel redan 1986. Den är en av de mest populära skraplotterna i Sverige idag och den går inte bara att köpa hos spelombud utan också online på Svenska Spels hemsida. På trisslotter kan du välja allt ifrån 25 kronor till 7,5 miljoner kronor och du kan även få åka och skrapa en lott i direktsändning på TV4. Det kan du göra om du har skrapat fram tre stycken Klöversymboler eller tre stycken TV-apparater. Då kan du antingen vinna ett engångsbelopp eller få en viss summa i månaden under ett antal år. Sedan tv-sändningarna startade har över 200 personer blivit miljonärer på trisslotten. Det finns tre olika varianter av Trisslotter att välja bland; Triss, Dubbeltriss och Jättetriss.
 
Tia-lotter
Tia-lotten har fått sitt namn för att den bara kostar 10 kronor. Den är populär, kanske framförallt för att den är så billig. Den finns att köpa på affärer, kiosker, bensinstationer och via Svenska Spels hemsida. Du kan vinna upp till 250 000 kronor på en Tia-lott. Det finns flera olika Tialotter att välja bland. Den vanligaste heter egentligen Tia med stjärnvinst. Den har ett skrapfält där det döljer sig tio belopp bakom. Du vinner om du skrapar fram tre likadana belopp. Om du skrapar fram tre stycken stjärnor så vinner du summan av alla belopp på hela skrapfältet. Det finns ett extra skrapfält där du kan dubblera din vinst genom Krona eller Klave. Även stjärnvinsten kan dubbleras om du har mycket tur. Det finns tre andra versioner av Tialotten också, Tia Total, Tia Bingo och Tia ABC, och dessutom så släpps nya versioner titt som tätt.
 
Miljonlotten
Miljonlotter säljs av IOGT-NTO. Det är det tredje största lotteriet och intäkterna går till arbete mot alkohol och narkotika bland barn och ungdomar. Lotteriet har funnits ända sedan 1964. En Miljonlott kostar 40 kronor. Det finns många vinstchanser på lotterna och en generös vinstplan. Man kan köpa Miljonlotter på nätet men man kan också prenumerera på lotterna och få en eller flera lotter direkt hem i brevlådan. På varje miljonlott finns tre vinstchanser där du kan vinna pengar, bilar eller resor. Om du vinner kan du välja mellan en hel rad olika vinster. Om du fick en nitlott kan du vara med i extradragningar.
Senaste inläggen